20181204_223032_0000.png

Nu är vi inne i påskveckan och i Sverige har den norska traditionen med att läsa påskekrim blivit en stor trend de senaste åren. Självklart nappar även jag på det betet och därför tänkte jag att veckans lista skulle handla om de bästa deckartipsen inför påskhelgen.

  1. En bur av guld av Camilla Läckberg. En rykande färsk thriller som alla pratar om just nu. Hiss eller diss, Läckbergs nya är hursomhelst en av vårens hetaste spänningstitlar och vill du hänga med i det senaste boksnacket är det här den bok du ska läsa i påsk.
  2. Stormvarning av Maria Adolfsson. Den andra boken i serien om Doggerland är en riktigt välskriven och spännande bok för dig som gillar deckare.
  3. Broder Jakob av Emelie Schepp. Den femte boken om åklagare Jana Berzelius och Norrköpingspolisen är liksom de föregående en riktigt nagelbitare.
  4. Kastanjemannen av Søren Sveistrup. Har du ännu inte läst vårens stora deckarsensation Kastanjemannen är det kanske dags att göra det i påsk.
  5. Mörkret av Rangar Jónasson. Veckans topplista ska såklart även innehålla ett pockettips. Islands nya deckarstjärna har lovordats av recensenterna. Hans intressanta sätt att lägga upp trilogin om Hulda kommer garanterat att överrumpla dig.

Förutom dessa fem boktips finns det ju en mängd rykande färska deckare att välja på just nu, nedan finns bild på ett axplock av dem. Oavsett om ni läser krim eller annat hoppas jag att ni får en riktigt fin påskhelg!

DSC_5175.JPG

23 reaktioner till “Veckans topplista v. 16 – Påskekrim

  1. Jag måste få tipsa om min deckare Familjen till påskläsningen! En småstadsdeckare om unga kvinnor som försvinner från Sunne i Värmland. hoppas ni vill läsa!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.