Om mig

Jag heter Johanna Wistedt och arbetar dagligen med litteratur och textproduktion. Med flera års praktisk erfarenhet av lektörsyrket har jag ett tränat öga när det gäller att hitta detaljerna som gör skillnad i just ditt manus. Mina tjänster vänder sig både till privatpersoner och till förlagsbranschen.

Jag lägger stor vikt vid noggrannhet och engagemang. Mitt mål är att lyfta din text till nästa nivå och att få dig att se nya möjligheter och perspektiv. Att hjälpa skribenter att lägga det pussel som skapar ett professionellt helhetsintryck är både spännande och utmanande. Samtidigt lägger jag också stor vikt vid att texten förblir din egen. Förslag till ändringar sker alltid med varsamhet.

Några av mina meriter:

  • Flera års erfarenhet av lektörsläsning för några av Sveriges största förlag
  • Tio böcker som jag har jobbat med som lektör ges under 2019 ut av väletablerade svenska förlag
  • Jurymedlem för Crimetime Award 2019 i kategorin årets Årets deckardebut
  • Bokskribent för tidningen amelia

Processen är individuell och jag arbetar utifrån en skräddarsydd lösning för att tillgodose just dina önskemål. Kundens bästa är alltid i fokus. Alla offerter är kostnadsfria.

 


Några av kundernas omdömen:

”Med Johannas hjälp har mitt manus blivit så mycket bättre. Hon har en fantastisk förmåga att bena ut, se problem och komma med konstruktiva förslag på förbättring. Hennes skarpa blick för språk, dramaturgi och detaljer är värd varenda krona. Dessutom är hon generös med beröm för det som redan fungerar. Jag kan varmt rekommendera Johannas tjänster!”

– Bettina Bieberstein Lee, författare till Korpsystrar och Tigeröga. Korpsystrar nominerades till Årets deckardebut vid Crimetime Specsavers Award 2018.

”En av alla rekommendationer som vi författare ofta får är att anlita en lektör. Och jag håller med, det är en bra rekommendation om man vill få hjälp att utveckla både sitt manus och sig själv som författare. Men det gäller också att hitta rätt lektör, vilket jag har gjort med Johanna Wistedt. I sitt utlåtande på min senaste bok har hon lyckats fånga precis rätt detaljer för att lyfta både mig och manuset. Johanna beskriver tydligt vad hon menar med sina kommentarer och ger bra förslag på lösningar. Samtidigt lyfter hon fram och ger positivt kritik på det som redan är bra. Eftersom jag är en strukturerad person gillar jag särskilt upplägget på Johannas utlåtande. Det är väl strukturerat utifrån olika aspekter där varje presenteras i ett eget stycke med tydlig rubrik. Johanna Wistedt får fem stjärnor av fem möjliga från mig!”

– Annette Brandelid, författare till Professorn och deckarserien af Hjo