Om bloggen, Kontakt och Recensionsexemplar

På litteraturbloggen Johannas deckarhörna står läsupplevelsen i fokus. Den kan vara mångfacetterad, och bygga på såväl de känslor författaren väcker som på stilistisk och skrivteknisk skicklighet, liksom miljöbeskrivningar och hur karaktärer porträtteras. Allt detta väger jag in i de recensioner jag skriver. Betyget jag ger en läst bok är alltid grundat på min personliga bedömning, och självklart står det läsaren av recensionen fritt att dela mina åsikt, eller ha en egen.

Syftet med att blogga om böcker är att sprida läslust och läsglädje, samt att dela detta med alla er andra som uppskattar böcker. Böckerna som jag läser och skriver om kan vara av skiftande typ, både skönlitteratur och fakta, men alltid med en viss förkärlek för det förskräckande.


Vill du komma i kontakt med mig? Mejla till:

johannasdeckarhorna@gmail.com

Jag tar emot och läser recensionsexemplar i mån av tid. Jag tar dock inte emot spontanutskick av e-böcker/pdf-filer utan endast böcker som jag har gett mitt medgivande till att de skickas eller själv bett om. Är du författare eller arbetar med böcker på förlag är du välkommen att kontakta mig via mejl om du har en förfrågan om att uppmärksamma en bok på Johannas deckarhörna. Jag ber dock om förståelse för att jag tyvärr inte kan ta emot alla böcker då tiden inte räcker till.


Böcker och betyg:

Jag betygsätter de böcker jag läser på en skala 1 till 5. Jag kan även ge ett plus eller ett minus. Detta är vad jag vill ha sagt med mina betyg.

  1. En fullkomligt värdelös bok.
  2. En bok som är okej, men inte mer. Boken passar inte mig i smaken.
  3. En bra bok som är läsvärd.
  4. En mycket bra bok som jag verkligen rekommenderar.
  5. En fantastisk bok som inte kunde ha skrivits bättre. Innehåller allt det man kan förvänta sig av den genre den tillhör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s