Lektör & Manuskonsult

20190203_135711_0001.png

Första kapitel-analys eller analys av de 50 första sidorna

Inledningen är avgörande för om du ska fånga läsarens intresse. Här är tjänsterna för dig som vill ha hjälp med att strukturera upp den första delen av ditt bokmanus. Läs mer här.

Lektör & Redaktör

Att anlita en lektör kan vara en god hjälp för dig som vill ta fram det bästa i just ditt bokmanus. Mina lektörsutlåtanden kan beställas i både i en längre och en kortare variant. Du väljer själv vad som passar dina behov och din budget. Du kan även anlita mig som skrivcoach och redaktör. Läs mer här.

Översättning

Söker du efter någon som kan översätta engelsk text till svenska?

Jag erbjuder alltid en kostnadsfri provöversättning för nya kunder. På så sätt får du en god inblick i hur jag jobbar och om jag passar för just det uppdrag du vill ha hjälp med. I översättning av skönlitteratur är jag extra noggrann när det gäller att fånga den språkliga stil och ton som finns i originalspråket.

 

Några av kundernas omdömen:

”Med Johannas hjälp har mitt manus blivit så mycket bättre. Hon har en fantastisk förmåga att bena ut, se problem och komma med konstruktiva förslag på förbättring. Hennes skarpa blick för språk, dramaturgi och detaljer är värd varenda krona. Dessutom är hon generös med beröm för det som redan fungerar. Jag kan varmt rekommendera Johannas tjänster!”

– Bettina Bieberstein Lee, författare till Korpsystrar och Tigeröga. Korpsystrar nominerades till Årets deckardebut vid Crimetime Specsavers Award 2018.

”En av alla rekommendationer som vi författare ofta får är att anlita en lektör. Och jag håller med, det är en bra rekommendation om man vill få hjälp att utveckla både sitt manus och sig själv som författare. Men det gäller också att hitta rätt lektör, vilket jag har gjort med Johanna Wistedt. I sitt utlåtande på min senaste bok har hon lyckats fånga precis rätt detaljer för att lyfta både mig och manuset. Johanna beskriver tydligt vad hon menar med sina kommentarer och ger bra förslag på lösningar. Samtidigt lyfter hon fram och ger positivt kritik på det som redan är bra. Eftersom jag är en strukturerad person gillar jag särskilt upplägget på Johannas utlåtande. Det är väl strukturerat utifrån olika aspekter där varje presenteras i ett eget stycke med tydlig rubrik. Johanna Wistedt får fem stjärnor av fem möjliga från mig!”

– Annette Brandelid, författare till Professorn och af Hjo-deckarserien