Klassisk spänningslitteratur i sommar

depositphotos_10799206-stock-photo-an-magnifier-on-a-treasure

Jag läser och skriver oftast om nyutgivna böcker, det blir lätt så i och med att jag har förmånen att få möjlighet att läsa så många rykande färska titlar i form av recensionsexemplar. I sommar tänkte jag dock utmana mig själv, trots att jag är kass på läsutmaningar, att ta mig an några klassiker ur bokhyllan. Att läsa äldre böcker ger perspektiv, även om de ibland också kräver viss distans. Samhället såg annorlunda ut då boken skrevs och moderna värderingar går inte alltid att tillämpa, även om det kan vara nog så intressant att göra jämförelser.

För att boken ska räknas i utmaningen ska den kunna räknas till genrer som deckare, skräck, spionroman mm – böcker där ledordet är spänning helt enkelt. Det får inte vara en nyutgiven bok, den ska ha några år på nacken, men nyutgåvor av gamla titlar är självklart godkända. Mitt mål är att läsa minst tre spänningsklassiker.

Har du en bokblogg och vill hänga på? Skriv ett eget inlägg och berätta om dina läsplaner samt lämna en länk till ditt inlägg, så lägger jag till en länk till din blogg på sidan Klassisk spänningslitteratur i sommar här i högermenyn. Självklart är målsättningarna upp till var och en, kanske räcker det med någon bok för just dig, kanske vill du läsa många. I slutet av augusti sammanställer vi vår läsning och utvärderar vad vi tyckt om det vi läst. Vill ni även skriva recensioner under resans gång går det också bra.

Fler bloggar som deltar:

Bokhyllan i pepparkakshuset

Tant Augusta tekopp

Böcker emellan

Ugglan & Boken

Just nu – Just här 

Bokskorpionen

 

 

Annonser