Uncategorized

Bokbloggsjerka 15-18 januari

Dagens fråga hos Annika lyder: Har du gjort upp några läsplaner för 2016, och hur väljer du i så fall ut vilka böcker du ska läsa och när?

Jag är faktiskt rysligt dålig på att planera min läsning, så egentligen inte. I varje fall inte i detalj, jag planerar inte från vecka till vecka, månad till månad exakt vilka böcker jag ska läsa.

På ett lite mera övergripande plan finns det väl vissa planer, och delvis skrev jag om dem i förra veckans jerka: Att läsa fler hyllvärmare och böcker från fler olika länder. Jag ska verkligen försöka att infria dessa löften, men samtidigt får inte läsningen överskuggas av tvång för så sjunker min läslust som en sten. Har jag recensionsexemplar prioriterar jag naturligtvis dem. Men i slutändan måste stundens ingivelse få ha sitt att säga till om när jag väljer vilken bok jag ska läsa härnäst.

stack-of-books-clipart-ncXEo7pcB

PS! Det är dock alltid kul att göra listor: över kommande böcker, böcker man vill läsa, böcker man är nyfiken på, författare man borde läsa något av, böcker man har hemma i bokhyllan – men sedan är det inte säkert att man följer sin lista. Man kan ju göra nya istället! Är ni fler som är sådana? 🙂

Och ni som vill vara med på Världsomseglingen – idag är sista dagen att anmäla sig. Ett ”alle man på däck”-inlägg kommer imorgon, så skynda er att anmäla er nu om ni fortfarande står och tvekar.

Trevlig helg allihop!

Annonser

22 reaktioner till “Bokbloggsjerka 15-18 januari

  1. Jag är så lättlurad att när en sak står på en lista så måste jag göra den. Och jag är jätterädd för att jag ska avslöja att det inte är så 🙂

  2. Gud jag älskar planera, allt planerar jag, hehe. Inköp, matlistor, boklistor. Sedan följs det inte alltid av rutiga och randiga orsaker, ibland vill faktiskt kompisar att jag ska komma på besök fast jag planerat läsning, hehe.

  3. Lite läsutmaningar under året kan vara lite småkul, speciellt om man väljer fritt vilka böcker man skall läsa och om man ändå har dem i sin bokhylla .)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s