Uncategorized

En smakebit på söndag

ensmakebit.png

Det är återigen söndag, och nu är helgerna slut och vardagen lurar runt hörnet. Hoppas ni har haft det bra och att det har blivit många fina stunder med läsning och annat trevligt!

Idag bjuder jag på en smakbit ur Hundra omistliga ting av Lucy Dillon som jag läser just nu. Smakbiten kommer från sidan 17 (e-bok). Boken handlar om Gina som efter att ha brutit upp från sitt äktenskap och flyttat påbörjar en slags reningsprocess genom att gå igenom alla sina tillhörigheter och därmed sina minnen. Hon bestämmer sig för att spara endast hundra omistliga ting, resten ska rensas ut så att hon kan gå vidare.

Gina stod som förlamad av den oväntade invasionen. Hon kippade efter andan och kände sig instängd, nästan klaustrofobisk. Innan chocken hann slå över i gråt tog hon itu med att fösa undan lådorna från den vägg i vardagsrummet där den underbara nya tavlan skulle hänga. Åtminstone den väggen hade hon behov av att se i sin helhet.
Lådorna var så tunga att det värkte i armarna men hon fortsatte sammanbitet att flytta dem. Jag måste börja sortera dem nu meddetsamma, tänkte hon, annars får jag inte plats här själv.
Hennes dröm om att få sitta i en tom lägenhet och i godan ro granska en sak i taget ur den enda flyttlådan på golvet sprack som en såpbubbla. Hon välte ut innehållet i fyra pappkartonger märkta SÄNGKLÄDER i hörnet av sitt sovrum, skrev med stora bokstäver SPARA, SÄLJA, GE BORT och SLÄNGA på respektive lådor och radade upp dem framför soffan. Sedan tog hon ett djupt andetag och drog av packtejpen från den närmaste flyttlådan.

9789174295207_200_hundra-omistliga-ting_pocket

Sugen på fler smakbitar ut olika böcker? Besök Flukten fra virkeligheten!

Annonser

25 reaktioner till “En smakebit på söndag

  1. Jeg har nettopp flyttet så jeg kjenner til akkurat det problemet som blir omtalt her 🙂 Ha en riktig fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s