Uncategorized

Läsarna i Brooken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

9789175032788_200_lasarna-i-broken-wheel-rekommenderar_pocket

Text från Bokus: Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé …

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.


Katarina Bivald har skrivit en riktigt finstämd berättelse om Sara, en kvinna som älskar att läsa men som tappat bort sig lite i livet. Hon hamnar genom ovanliga omständigheter i en sömnig liten håla i USA och det visar sig att det kanske är just den plats på jorden där hon hör hemma.

Tempot i Bivalds bok är ganska långsamt. Det tar en stund innan jag kommer in i boken, och Sara känns lite väl naiv ibland. Det gör att jag inte riktigt fastnar för Läsarna i Brooken Wheel rekommenderar, trots att det borde vara en perfekt bok för mig och alla andra som älskar böcker. Men visst är det en trevlig och charmig berättelse på många sätt, och jag kan ändå rekommendera den till dig som är på jakt efter avkopplande semesterläsning. I slutet av juli kommer Bivalds nya bok, Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt.

Betyg 3+ av 5

Annonser

12 reaktioner till “Läsarna i Brooken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald”

  1. Jag gillade bokhandelstemat men håller med om att den blev lite smetig emellanåt. Kan man se förbi det så är den en perfekt semesterbok!

  2. Ja, lite naivt och kärlekssmetigt är det förstås mellan varven, men jag gillade ändå Bivalds bok. Den är en bagatell och underhållning för stunden, och det är skönt ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.