Tematrio – mat

Påsken är avslutad och vi är nog många som proppat i oss en hel del godsaker. Därför handlar Lyrans tematrio om mat och uppdraget är att berätta om tre böcker där mat spelar en stor roll. Temat i temat blir deckare med hungriga huvudpersoner.

 1. Jan Mårtensons böcker om Johan Kristian Homan – Homan är en läckergom med smak för både mat och vin, och en och annan Dry Martini. Längst bak i böckerna brukar det finnas recept för de rätter som beskrivs.
 2. Åke Edwardsons böcker om kommissarie Erik Winter – Winter är också en riktig finsmakare som kopplar bort sin polisvardag genom att laga lyxig mat på fina råvaror. Beskrivs tidvis utförligt.
 3. Leif GW Perssons böcker om Lars Martin Johansson – Lars Martin är norrlänning och gillar rejäl mat som man kan få en öl och kanske en snaps till. Många funderingar över brottens natur dryftas tillsammans med bäste vännen Jarnebring på Johanssons kvarterskrog. Eller något annat ställe där man kan få en anständig sillbit.

Annonser

18 thoughts on “Tematrio – mat

 1. Joelinda skriver:

  Jag har inte läst en enda av dina böcker, men måste säga att det var skickligt att lyckas hitta tre huvudpersoner i deckare som alla är glupska av sig…

 2. Sanna skriver:

  Stieg Trenters gamla deckare är också alldeles matfixerade! Jag tror att det är en influens från de franska klassiska deckarna av typ George Simenon.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Jan Mårtenson har jag aldrig läst, men jag vet ju att han gillar mat och vin. Den döende detektiven var mycket bra. Åke Edwardson har jag inte läst på länge. kan nog vara dags att återuppta bekantskapen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.