En smakebit på söndag

ensmakebit

Varje söndag delar en rad bokbloggar med sig av vad de läser i form av litterära smakbitar hos Flukten fra virkeligheten. Den här veckan kommer min smakbit ur Silkesmasken (The Silkworm) av Robert Galbraith. Egentligen har jag redan läst ut boken, men det kändes ändå som en lämplig bok att tipsa om och dela en smakbit ur. Citatet är från sidan 41. Läs mer om boken här.

När Leonora Quine telefonledes blev informerad om att hennes man trots allt inte befann sig på skrivarretreaten, blev hon märkbart orolig.
”Var kan han då vara?” Det lät mer som en fundering än som en direkt fråga.
”Vart brukar han ta vägen när han ger sig av hemifrån?” frågade Strike.
”Till nåt hotell”, svarade hon, ”och en gång bodde han hos en kvinna men henne känner han inte längre. Orlando”, sa hon i skarp ton och vände sig bort från telefonen, ”lägg ifrån dig den där, den är min. Den är min, sa jag. Vadå?” fortsatte hon högt i Strikes öra.
”Jag sa ingenting. Vill ni att jag ska fortsätta leta efter er man?”
”Ja, så klart, vem sjuttsingen ska hitta honom annars? Jag kan ju inte gå ifrån Orlando. Fråga Liz Tassel var han är. Hon har hittat honom förr. Hilton”, sa Leonora oväntat. ”En gång var han på hotell Hilton.”
”Vilket av dem?”
”Inte vet jag, fråga Liz. Det var hon som gjorde så han stack, så hon kan gärna hjälpa till med att hämta hem honom. Hon svarar inte när jag ringer. Orlando, lägg den ifrån dig nu.”
”Finns det någon annan som skulle kunna …?”
”Tror du inte jag skulle ha frågat dom i så fall?” snäste Leonora. ”Det är du som är detektiven, nu får du leta rätt på honom! Orlando!”

9789146226543_200_silkesmasken

I veckan la jag upp en enkät om längtan efter våren här på bloggen. Några tyckte kanske att det var tidigt att tänka på våren när snön vräker ner utför, men det var just det som var poängen – den skulle handla om LÄNGTAN efter våren och fungera som en påminnelse om att det stundar bättre tider ;-). Alla som vill göra den kan känna sig taggade och ni hittar den här: Vårlängtan – en enkät

Annonser

25 thoughts on “En smakebit på söndag

  1. astridterese skriver:

    Jeg har fått meg abonnement på Storytel og der venter jeg på at denne skal komme på norsk lydbok. Det gjør den til sommeren, og jeg gleder meg til å høre den! Ønsker deg en fin søndag!

  2. C.R.M. Nilsson skriver:

    Trots upphovspersonen, hoppar jag nog över denna serie 🙂 Tack för smakbiten!

    Jag ska göra din enkät någon av veckorna framöver. Inte nu på måndag, men kanske nästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.