En smakebit på söndag

ensmakebit

Söndag igen efter en vecka där läsningen gått segt. Men visst ska jag kunna skaka fram en smakbit trots att förra veckans bok ännu inte är utläst. Veckans smakprov kommer ur Lång väg hem av Eva Dolan. Citatet kommer från sidan 11 och det börjar med en hårdkokt rivstart.

Zigic gick in genom trädgårdsporten och röklukten slog emot honom med full kraft. Den hade en omisskännlig doft av kött som fastnade i halsen på honom. Svarta flagor virvlade i luften och när han tog bort en från underläppen försökte han låta bli att tänka på vad den kunde ha varit.
De förkolnade resterna av redskapsboden låg i det bortersta hörnet av trädgården, tätt intill en gammal mur av rött tegel. Det var ett vanligt monteringsfärdigt uthus på åtta nio kvadratmeter med lärkpanel på väggarna. Papptaket hade rasat in och den enkla trädörren slitits loss från gångjärnen. Där inne såg Zigic svartnad, förvriden metall och stålfjädrar som måste ha varit en solstol men nu var en bur runt en hopsjunken kropp. Bara huvudet syntes tydligt i ett stråk av blek morgonsol: svedd hud, sprucken och ådrad i rött.
Kriminalinspektör Ferreira stod med händerna i duffelfickorna och pratade med brandkårens insatsledare.
»Mel, vad har vi?«
»Ett styck lättstekt lik«, sa Ferreira. »Ser ut att ha legat i en sovsäck.«

Gör nu som jag och besök bloggen Flukten fra virkeligheten och kolla igenom alla veckans smakbitar från svenska och norska bokbloggar.

9789174994759_200_lang-vag-hem-en-zigic-och-ferreira-deckare

Annonser

31 thoughts on “En smakebit på söndag

  1. bokdamen skriver:

    Tack för spännande smakbit. Den här är jag nyfiken på. Blir intressant att höra vad du tyckte om den då jag hört så blandade reaktioner på den. 🙂

  2. Ylva skriver:

    Fy, nu får jag nog dra fram den här ur läshögen och sätta igång. Verkar ruggigt. Men det är ju så jag vill ha det 🙂 Tack för smakbiten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.