En smakebit på söndag

Nu är det söndag igen och dags att delta i En smakebit på söndag i regi av norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten. Titta in där för att ta del av massor av boktips!

ensmakebit

Min smakbit denna vecka kommer från Revolutionens barn av Peter Robinson. Originaltiteln är Children of the Revolution. Det är än en gång dags för kommissarie Alan Banks, Annie Cabbot och alla de andra att utreda ett mord i fiktiva Eastvale. Smakbiten kommer från första kapitlet, sidan 10.

Och eftersom den tidiga novembermorgonen var molnig och grå var teknikerna redan i färd med att placera ut strålkastare på brottsplatsen. Banks kikade in genom tältöppningen och fick syn på brottsplatschefen, Stefan Nowak – lika prydlig som alltid och dessutom torr – tillsammans med polisläkaren doktor Burns och kriminalinspektör Winsome Jackman, alla i vita overaller. Brottsplatsfotografen hukade bredvid liket och plåtade med sin gamla nötta Pentax medan en ultramodern vattentät videokamera hängde över hans  axel. Alla vände sig om och hälsade på Banks. Plötsligt kändes det trångt inne i tältet och den fuktiga luften luktade våt hund.

Banks såg en tilltufsad, mager gammal man som låg på rygg iförd en grå anorak och blåjeans. Huvudet var vridet i en omöjlig vinkel, den ena armen böjd åt fel håll och en vass benbit stack ut genom bomullstyget på insidan av höger lår. Regnet hade gjort mannens kläder genomvåta. Banks undrade hur länge han hade legat där.

9789185419999_200_revolutionens-barn

 

Annonser

22 thoughts on “En smakebit på söndag

  1. bokdamen skriver:

    Länge sen jag läste något av Peter Robinson som jag läst ett par böcker av och gillat. Satte upp författaren på årets Författarfemma och nu blir jag lite sugen på denna.Tack för smakbiten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.